Wees bewust met mobiel internetten! Youfone heeft een aantal handige tips voor jou onder elkaar gezet, waar je op kan letten om het datagebruik te beperken.

• Binnen de EU kun je gewoon internetten uit je normale bundel en kan je extra MBs bijkopen.

Buiten de EU is het anders; vanaf medio juli 2022 kun je bundels aanschaffen in MyYoufone voor internet verkeer buiten de EU. Let op, dit zijn speciale bundels. Je normale bundels / extra MB's kunnen dus nooit buiten de EU gebruikt worden. Bekijk hier alle informatie over verbruik in het buitenland.

• Gebruik zoveel mogelijk WiFi-hotspots in het buitenland, bijvoorbeeld bij een hotel of op een terras.

• Stel een dataplafond in om controle te houden over je verbruik en koop extra MB’s via MyYoufone of SMS.
  • Schakel automatisch synchronisatie op de achtergrond uit. Bijvoorbeeld van e-mail of, Facebook. En stel in dat applicaties op de achtergrond geen data  mogen downloaden.
  • Maak geen gebruik van mobiel internet voordat je abonnement is ingegaan. Hiervoor geldt het buitenbundeltarief en de kosten komen bovenop je vaste maandbedrag.
  • Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites. Vaak is dat mogelijk. Het webadres begint met m., mob. of mobiel.
  • Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Zet locatie bepaling (GPS) uit in de instellingen van het toestel en schakel alleen in wanneer nodig.
  • Wees voorzichtig met het bekijken of versturen van video’s. Pas ook op muziek streamen/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze media vragen veel van je databundel en laten de rekening flink oplopen.
  • In MyYoufone houd je gemakkelijk de lopende kosten in de gaten. Zo hou je grip het verbruik van mobiele data.

Wil je precies weten hoeveel data of internet je hebt verbruikt in de afgelopen maand? Bekijk dan de specificaties in MyYoufone.