FaceTime en iMessage zijn applicatiesvan Apple. Beide apps worden standaard geleverd op de iPhone, iPad en iPod touch. Met FaceTime voer je videogesprekken en met iMessage verstuur je tekstberichten. Apple activeert deze applicaties zodra je de simkaart in het toestel plaatst.

Elke keer dat de simkaart zich opnieuw aanmeldt op het netwerk, stuurt het toestel automatisch een sms-bericht naar het buitenland. Dat gebeurt dus elke keer dat je de simkaart opnieuw plaatst of-, het toestel uit- en aanzet enzovoort.
Omdat de server van Apple in Groot-Brittannië staat, stuurt het toestel een sms naar het Britse nummer 00447786205094.

Youfone verrekent dit bericht als een internationaal bericht.
Om extra kosten te voorkomen is het mogelijk om FaceTime uit te schakelen via de instellingen op je toestel. Met WhatsApp kun je bijvoorbeeld ook videogesprekken voeren, hier betaal je geen extra kosten voor.