FaceTime en iMessage zijn applicaties van Apple. Beide apps worden standaard geleverd op de iPhone, iPad en iPod touch. Met FaceTime voer je videogesprekken en met iMessage verstuur je tekstberichten. Apple activeert deze applicaties zodra je de simkaart in het toestel plaatst.

Elke keer dat de simkaart zich opnieuw aanmeldt op het netwerk, stuurt het toestel automatisch een SMS-bericht naar het buitenland. Dat gebeurt dus elke keer dat je de simkaart opnieuw plaatst of-, het toestel uit- en aanzet enzovoort.
Omdat de server van Apple in Groot-Brittannië staat, stuurt het toestel een SMS naar het Britse nummer 00447786205094.

Om dit te voorkomen is het mogelijk om FaceTime uit te schakelen via de instellingen op je toestel. Met WhatsApp kun je bijvoorbeeld ook videogesprekken voeren, dit is helemaal gratis!

Vanaf 1 januari 2022 brengt Youfone deze SMS-berichten niet meer in rekening.

Let op: Sinds de komst van iOS 15 is het mogelijk om een FaceTime gesprek op te zetten met Android toestellen. Wanneer er op de activatie link wordt geklikt voor een gesprek, zal je telefoon ook een activatie SMS-bericht sturen.