Wees bewust met mobiel internetten, zeker buiten de EU! 

Binnen de EU kun je gewoon gebruik maken van je internetbundel, net zoals in Nederland. Maar buiten de EU moet je bundels aanschaffen in MyYoufone voor internet verkeer. Let op, dit zijn speciale bundels. Je normale bundels / extra MB's kunnen dus nooit buiten de EU gebruikt worden.

 

Youfone heeft een aantal handige tips voor jou onder elkaar gezet, waar je op kunt letten om het datagebruik binnen beperken te houden.

 

 • Ga je naar het buitenland en wil je geen ongewenste verrassingen op je factuur? Dan zijn er 4 opties:
  1. Schakel "Verkeer in het buitenland" uit via MyYoufone
  2. Schakel "dataroaming" of "roaming" uit via je toestel
  3. Let op in de grensgebieden dat je niet ineens mobiel internet via een netwerk buiten de EU. Zeker in grensstreken en op boten kan dat gebeuren.
  4. Indien je een waarschuwing SMS hebt ontvangen dat je je kostenlimiet voor internetten buiten de EU hebt bereikt, stop dan met internetten! 


Maar in plaats van internetten te blokkeren, kun je ook proberen het gebruik van mobiel internet te verminderen

 • Gebruik zoveel mogelijk gratis Wifi hotspots in het buitenland, zoals bij een hotel of een terras.
 • Schakel automatisch updaten/synchronisatie op de achtergrond uit (bijvoorbeeld Facebook of e-mail) en stel in dat applicaties geen data op de achtergrond mogen downloaden.
 • Kies bij mobiel internetten voor de mobiele versie van websites als dat mogelijk is. Het adres begint vaak met m., mob. of mobiel.
 • Het gebruik van locatie gebaseerde diensten, zoals Google Maps, kan veel data verbruiken. Daarom is het beter locatiebepaling (GPS) uit te zetten en alleen in te schakelen wanneer nodig is.
 • Wees voorzichtig met het bekijken of versturen van video’s, muziek streamen/downloaden en/of foto’s versturen in hoge kwaliteit. Deze zaken maken intensief gebruik van mobiele data.
 • In MyYoufone kan je jouw verbruik bijhouden en daarbij ook het verbruik van mobiele data. Ook ontvang je een bericht als je bundel (bijna) op is. Hier kan wel enige vertraging op zitten. 
 • Mocht je specifiek willen weten hoeveel data je hebt verbruikt in de afgelopen maand, dan kan je dit in de specificaties in MyYoufone terugvinden.

 

Bekijk hier alle informatie over verbruik in het buitenland.