Als je niet kunt internetten in het buitenland, dan adviseren we je de volgende stappen te doorlopen. Allereerst de samenvatting:

1. Wees er zeker van dat het geen Wifi-probleem is
  2. Zet je toestel uit en vervolgens weer aan
  3. Controleer of je verbinding hebt met een mobiel 4G netwerk
  4. Controleer of je 1 specifieke APP niet kunt gebruiken of helemaal niet kunt internetten
  5. Binnen de EU? Controleer je bundeltegoed
  6. Buiten de EU? Controleer of je een bundel hebt gekocht
  7. Controleer welke APN je toestel gebruikt
  8. Controleer of Youfone je een email of sms heeft gestuurd
  9. Probeer een ander toestel
  10. Voer de stappen uit met iemand anders

Hieronder hebben we per stap uitgelegd wat je precies kan doen.

Stap 1: Wees er zeker van dat het geen Wifi-probleem is

Schakel Wifi even uit op je toestel en probeer dan te internetten. Mogelijkerwijs was het een Wifi-probleem.

Stap 2: Uit- en aanzetten toestel

Zet daarna je toestel uit, wacht 30 seconden en zet je toestel weer aan. Het toestel probeert zich dan opnieuw te verbinden met een mobiel netwerk.

Stap 3 Controleer of je verbinding hebt met een 4G mobiel netwerk

Om te internetten, kan je het beste een verbinding hebben met een 4G mobiel netwerk.

Als je Wifi uit hebt gezet, dan kan je zelf controleren of je verbinding hebt met een 4G netwerk: er lichten dan 1 of meerdere streepjes op van je "Mobiel signaal" symbool bovenin je scherm van je telefoon en het woord "4G" zal ernaast staan.

Als er geen enkel streepje oplicht of je ziet niet de woorden "4G" staan, dan heb je waarschijnlijk geen verbinding met een 4G mobiel netwerk in het buitenland.

Ga dan naar het stappenplan "Geen verbinding in het buitenland" en probeer verbinding te maken met een 4G mobiel netwerk.

Stap 4 Controleer of je  1 specifieke APP niet kunt gebruiken of helemaal niet kunt internetten

Het beste is om met je telefoon naar www.youfone.nl te gaan en een bericht via WhatsApp te sturen. Als www.youfone.nl niet wilt laden en het WhatsApp bericht wordt niet verstuurd, dan lijkt het erop dat het een algemeen mobiel internet probleem is.

Stap 5: Binnen de EU? Controleer je bundeltegoed via MyYoufone

Internetten binnen de EU kan met je normale databundel zoals in Nederland. Als je nog tegoed hebt en je dataplafond is nog niet bereikt, dan zou je nog moeten kunnen internetten.

Stap 6 Buiten de EU? Controleer of je een bundel hebt gekocht

Vanaf medio juli 2022 kan je alleen internetten buiten de EU als je een speciale bundel hiervoor hebt gekocht. Anders kun je niet internetten buiten de EU.

Stap 7 Controleer de instellingen van je toestel

Als mobiel internetten het in Nederland gewoon heeft gedaan en je hebt in het buitenland geen internetverbinding, kun je ook nog de internetinstellingen op je toestel nalopen. Het is belangrijk dat de APN instellingen correct zijn ingesteld. Onder APN dient internet te staan.

Waar je de APN-instellingen kunt wijzigen, verschilt uiteraard per toestel. Meestal kan je deze controleren via onderstaande instellingen:

iOS / Apple

• Instellingen
  • Mobiel netwerk
  • Mobiele data netwerk
  • APN: internet

Android / Samsung

• Instellingen
  • Netwerk en internet
  • Mobiel netwerk
  • Namen toegangspunten
  • APN: internet

Stap 8 Controleer of Youfone je een email of sms heeft gestuurd

Youfone kan je simkaart (tijdelijk) blokkeren zodat je niet kunt internetten in het buitenland.  Bijvoorbeeld als wij verdacht verbruik constateren. Controleer of je een email of SMS-bericht hebt gehad van Youfone hierover. Hierin staat wat je in zo’n situatie kan doen.

Stap 9 Probeer een ander toestel

Probeer het nummer eerst te bellen met een andere telefoon. Als dat lukt, verwissel dan de simkaart en bel vervolgens het nummer met je Youfone simkaart.

Stap 10 Voer de stappen uit met iemand anders

Als laatste kan het helpen om een paar stappen door te nemen met anderen zodat je zeker weet dat je niets over het hoofd ziet.

En anders neem je contact met ons op, we helpen je graag!