Het is mogelijk dat je een automatisch bericht ontvangt met de melding dat je €60,50 hebt verbruikt. Dit is een afspraak welke de Europese Commissie heeft gemaakt om consumenten te beschermen tegen hoge kosten. De SMS is gebaseerd op het verbruik wat KPN registreert. Wanneer je de instructies in het bericht volgt, kan je weer gebruik maken van het internet. Om er zeker van te zijn dat je niet teveel verbruikt, kun je het daadwerkelijke verbruik in de gaten houden via MyYoufone of de Youfone app.