Fair Use Policy binnen de EU

Binnen de EU rekent Youfone de Nederlandse tarieven als je bundel op is. Om onredelijk verbruik in het buitenland te voorkomen geldt een Fair Use Policy. De voorwaarden hiervoor zijn gebaseerd op de richtlijnen van de Europese Commissie. 

Er is sprake van onredelijk verbruik wanneer je in een periode van vier maanden méér tijd in het buitenland doorbrengt dan in Nederland of wanneer je méér verbruik vertoont in het buitenland dan in Nederland. Bij onredelijk verbruik vraagt Youfone je eerst om het verbruik aan te passen. Verandert er binnen 14 dagen aantoonbaar niets in je verbruik, dan brengen we dit in rekening op de factuur.


Internet in de EU

Voor internetten in de EU geldt een Fair Use Policy voor klanten met een onbeperkt internet bundel, zoals omschreven in de Algemene Voorwaarden van Youfone. Met de Fair Use Policy (FUP) voorkomt Youfone overbelasting van het netwerk, misbruik en overlast voor andere gebruikers. 


Heb je een onbeperkt databundel? Je kunt dan maximaal 25GB per maand gebruiken binnen de EU, hierna wordt het internet geblokkeerd. Het is mogelijk om om deze blokkade op te heffen en verder gebruik te maken van mobiel internet Hier betaal €2,42 per GB voor. Neem hiervoor contact op met de klantenservice.


Redelijk verbruik onbeperkt bellen & SMS

Voor de onbeperkte abonnementen maakt Youfone binnen Nederland ook gebruik van een Fair Use Policy. Dit betekent dat het gebruik van je abonnement redelijk moet zijn. Wij gebruiken geen vast limiet, want je hebt een onbeperkt abonnement. Wanneer wij zien dat je te veel gebruik maakt van je abonnement, kunnen we een blokkade toevoegen tot en met het einde van de maand. 

 

Een blokkade willen we natuurlijk voorkomen. Daarom waarschuwen wij je per e-mail als we zien dat het verbruik te hoog wordt. Zo krijg je de kans om het verbruik te minderen voor het restant van de maand. 

 

Een voorbeeld van te hoog gebruik is je telefoon gebruiken als een soort babyfoon. Dat wil zeggen de telefoon 8 uur lang achter elkaar aan laten staan met een open verbinding. Daar is het netwerk en onze abonnementen niet voor bedoeld of geschikt voor. Als je normaal gebruik maakt van je abonnement, zal je uiteraard ook geen bericht van ons ontvangen!Bekijk hier alle voorwaarden en de overige uitleg van de FUP.