Retourproces voor alle merken, behalve refurbished iPhones

Bij een defect aan jouw toestel binnen de wettelijke garantietermijn en onder de garantievoorwaarden is reparatie of omruilen kosteloos. Stuur de telefoon dan voor reparatie naar Phoneshop, de leverancier van  al onze nieuwe toestellen. Daarom adviseren we jou in de meeste gevallen om het defecte toestel op te sturen naar het repaircenter van de Phoneshop.

Belangrijk bij het opsturen van het toestel: vermeld jouw naam, adres, telefoonnummer, klantnummer en datum van aanschaf. Voeg ook een beschrijving toe van het probleem met jouw toestel.

Adres:
Phoneshop
t.a.v. repaircenter

Elbe 25

2491 BT Den Haag

Valt de reparatie van jouw toestel buiten de wettelijke garantietermijn of -voorwaarden dan ontvang je eerst een prijsopgave voor de reparatiekosten. Vervolgens kies je of je 1) het toestel tegen het voorgestelde tarief laat repareren, 2) het toestel ongerepareerd retour ontvangt (je betaalt dan wel de onderzoekskosten) of 3) kosteloos afstand doet van het toestel.

Retourproces refurbished iPhone

Voor refurbished iPhones geldt een ander retourproces. Bij een defect aan jouw refurbished iPhone binnen de garantietermijn van 24 maanden, kan je het toestel opsturen om te laten repareren door onze leverancier Forza Refurbished.

Voordat je het defecte toestel opstuurt, vul je eerst een reparatieformulier in. Hier beschrijf je wat er defect is. Vervolgens stuur je het toestel op naar Forza Refurbished. Het is belangrijk dat je de telefoon goed verpakt, want jij bent als verzender verantwoordelijk voor de verzending.

Je kan hier je retourproces aanmelden.

Belangrijke stappen voordat je jouw refurbished iPhone terugstuurt voor reparatie:

Stap 1: maak een back-up van al je gegevens.

Stap 2: zet het toestel terug naar fabrieksinstellingen. Lukt dat niet meer? Zet dan de toegangscode op het reparatieformulier.

Stap 3: schakel de functie 'Zoek mijn iPhone' uit. Ga op je toestel naar Instellingen/iCloud/Zoek mijn iPhone. Gaat je iPhone niet meer aan? Dan schakel je ‘Zoek mijn iPhone’ uit via www.icloud.com

Waarom moet ik voor reparatie de functie ‘Zoek mijn iPhone’ uitschakelen?

Zolang ‘Zoek mijn iPhone’ aan staat, heeft het toestel een activeringsvergrendeling. Deze vergrendeling maakt het onmogelijk om nieuwe software te installeren op het toestel en dat is juist een belangrijke stap in het reparatieproces.

Stuur je een toestel op waar ‘Zoek mijn iPhone’ toch nog ingeschakeld is? Dan wordt de reparatie niet in behandeling genomen. Controleer dus goed of ‘Zoek mijn iPhone’ is uitgeschakeld voordat je jouw toestel opstuurt naar Forza Refurbished.