Bij het installeren van je TV-ontvanger, krijg je de mogelijkheid om je Google-ID in te loggen. Deze heb je nodig, om nieuwe apps te downloaden.

Naast het kijken van televisie met of zonder de extra interactieve opties, bieden we ook de mogelijkheid om je favoriete applicaties te installeren op de TV-ontvanger. Bij het installeren van de TV-ontvanger worden er automatisch een paar mogelijkheden gegeven tot het installeren van populaire apps. Hierna kun je via de Google Playstore op de TV-ontvanger meer applicaties installeren.

Om apps uit de Google Playstore te kunnen downloaden, heb je een Google-ID nodig. Dit is hetzelfde als een G-mail account en is aan te maken via het startscherm van Google.

Wanneer je TV-ontvanger aan staat, kun je bovenin je scherm kiezen voor 'Apps', of je drukt op de 'Applicaties' knop op je afstandsbediening. Hiermee opent het onderdeel 'Applicaties' op je TV-ontvanger.

Nadat het 'Applicaties' venster is geopend, krijg je een scherm te zien met een aantal voorgestelde apps. Wanneer je kiest voor Meer apps dan kom je automatisch in de Google Playstore uit. Heb je nog geen Google account ingelogd staan dan zal de TV ontvanger nu de aanwezige applicaties updaten en je verplichten om alsnog in te loggen.

Om in te loggen selecteer je de bovenstaande Inloggen knop en druk je op de OK toets. Je krijgt dan een scherm te zien met twee opties, één om in te loggen en één om over te slaan waarmee je terugkeert naar het vorige scherm. Kies je hier voor inloggen dan ga je door naar het login scherm.

In het login scherm krijg je wederom twee opties te zien. De eerste optie laat je inloggen via een code op je computer of telefoon, terwijl de tweede optie je een regulier login scherm geeft met de afstandsbediening.

Wanneer je kiest voor Telefoon of computer gebruiken krijg je een scherm te zien met hierin een instructie om naar Androidtv.com/setup te gaan met een telefoon of computer. Dit apparaat moet op hetzelfde netwerk verbonden zijn met WiFi of via kabel, anders werkt deze optie niet.

Via de link krijg je de vraag om een code in te voeren, deze krijgt de klant aangeleverd in het scherm.

Kom je er niet uit? Bekijk dan deze pagina.