Wie een Google-account heeft, kan daarmee inloggen bij alle online publieksdiensten van Google. Denk daarbij aan Drive, Foto's, YouTube en Gmail. Iedereen met een e-mailadres dat eindigt op @gmail.com heeft automatisch ook al een Google-account.

Een Google-account aanmaken kan op twee manieren:

1. Maak een gratis e-mailadres aan bij Gmail. Met dat e-mailadres heb je meteen een Google-account.
  2. Koppel een bestaand e-mailadres aan een nieuw Google-account.

Maak zo een nieuw e-mailadres aan voor Gmail, en je hebt meteen een Google-account:

• Surf naar www.google.com
  • Klik rechtsboven op Inloggen.
  • Klik op Account maken
  • Klik op Voor mezelf.
  • Typ je voornaam.
  • Klik op Achternaam en typ je achternaam.
  • Klik op Gebruikersnaam.
  • Automatisch verschijnt er een suggestie voor de naam van het nieuwe e-mailadres. Druk op de Backspace-toets, totdat deze suggestie weg is. Typ dan de naam die je voor het nieuwe mailadres wilt gebruiken. Het adres eindigt op @gmail.com.
  • Klik op Wachtwoord.
  • Bedenk een wachtwoord met minimaal acht tekens dat bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen.
  • Typ het wachtwoord.
  • Klik op Bevestigen en typ nogmaals het wachtwoord.
  • Klik op Volgende.
  • Als het e-mailadres al in gebruik is verschijnt er een melding. Selecteer dan de tekst onder 'Gebruikersnaam', typ een andere gebruikersnaam en klik weer op Volgende.
  • Google wil een telefoonnummer koppelen aan het account. Het telefoonnummer wordt gebruikt voor accountbeveiliging. Om die reden vraagt het bedrijf ook naar een tweede e-mailadres. Het is niet verplicht om deze op te geven, maar wel aan te raden. Je voert een telefoonnummer in en klikt op E-mailadres voor herstel (optioneel) om een tweede e-mailadres in te voeren.
  • Klik op Dag en typ de geboortedag.
  • Klik op Maand en klik op de geboortemaand.
  • Klik op Jaar en typ het geboortejaar.
  • Klik op Geslacht en klik op het juiste geslacht.
  • Klik op Volgende.
  • Indien je een telefoonnummer invulde, volgt nu een controle van dat nummer. Google stuurt een code naar de telefoon. Klik daarvoor op Verzenden.
  • Typ de ontvangen code over op de webpagina.
  • Klik op Controleren.
  • Je kunt het telefoonnummer voor meer gebruiken dan alleen accountbeveiliging. Doe dat nu niet en klik op Overslaan.
  • De voorwaarden verschijnen. Scrol naar beneden en zet een vinkje voor Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden van Google en Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens zoals hierboven beschreven en zoals nader uitgelegd in het privacybeleid.
  • Klik op Account maken.
  • Klik op Bevestigen.

Het account is aangemaakt.

Maak zo een Google-account aan met een bestaand e-mailadres.

• Surf naar www.google.com
  • Klik rechtsboven op Inloggen.
  • Klik op Account maken.
  • Klik op Voor mezelf.
  • Typ je voornaam.
  • Klik op Achternaam en typ je achternaam.
  • Klik op Gebruikersnaam.
  • Klik op Mijn huidige e-mailadres gebruiken.
  • Typ het e-mailadres.
  • Klik op Wachtwoord.
  • Bedenk een wachtwoord met minimaal acht tekens dat bestaat uit een combinatie van letters, cijfers en symbolen.
  • Typ het wachtwoord.
  • Klik op Bevestigen en typ nogmaals het wachtwoord.
  • Klik op Volgende.
  • Om het opgegeven e-mailadres te controleren, stuurt Google een code naar het e-mailadres. Bekijk deze code in de e-mail en neem deze over op de webpagina waar u het Google-account aanmaakt.
  • Klik op Controleren.
  • Google wil een telefoonnummer koppelen aan het account. Het telefoonnummer wordt gebruikt voor accountbeveiliging. Het is niet verplicht om een nummer op te geven, maar wel aan te raden.
  • Klik op Maand en klik op de geboortemaand.
  • Klik op Jaar en typ het geboortejaar.
  • Klik op Geslacht en klik op het juiste geslacht.
  • Klik op Volgende.
  • Indien je een telefoonnummer invulde, volgt nu een controle van dat nummer. Google stuurt een code naar de telefoon. Klik daarvoor op Verzenden.
  • Typ de ontvangen code over op de webpagina en klik op Controleren.
  • Je kunt het telefoonnummer voor meer gebruiken dan alleen accountbeveiliging. Doe dat niet en klik op Overslaan.
  • De voorwaarden verschijnen. Scrol naar beneden en zet een vinkje voor Ik ga akkoord met de servicevoorwaarden van Google en Ik ga akkoord met de verwerking van mijn gegevens zoals hierboven beschreven en zoals nader uitgelegd in het privacybeleid.
  • Klik op Account maken.
  • Klik op Bevestigen.

Het account is aangemaakt.