Vanaf begin oktober 2020 is het voor alle klanten mogelijk om te bellen via 4G (VoLTE) of via WiFi (VoWiFi). Deze functie staat automatisch aan op het netwerk.

Wat is bellen via 4G?
4G bellen houdt in dat je via het 4G netwerk telefoongesprekken voert. De voordelen hiervan zijn dat de verbinding sneller tot stand komt. Zo zal het ongeveer 1 à 2 seconden duren voordat de telefoon van de ander overgaat, in plaats van de gebruikelijke 4 tot 10 seconden. Ook zal de geluidskwaliteit beter zijn.

Let op: Het verbruik dat plaatsvindt gaat wel gewoon uit je bundel.

Wat is bellen via WiFi?
Bellen via WiFi houdt in dat je mobiel belt, zonder gebruik te maken van de dekking van het mobiele (4G) netwerk.

Let op: Het verbruik dat plaatsvindt gaat wel gewoon uit je bundel.

Handig om te weten:

Om gebruik te kunnen maken van VoLTE of VoWiFi moet je toestel hier geschikt voor zijn. De functie vindt je terug in de instellingen van je toestel, als je telefoon hier geschikt voor is.

Mocht er op jouw locatie geen 4G dekking zijn, dan zal je toestel automatisch overschakelen naar het 3G of 2G netwerk.

VoLTE en VoWiFi werken alleen binnen Nederland. Er is dus geen mogelijkheid om van deze diensten gebruik te maken in het buitenland.

Het verbruik dat plaatsvindt gaat enkel uit je belbundel. Je gebruikt dus geen data bij VoLTE of VoWiFi.

Lees hier alle informatie over VoLTE