Op reis is Visual Voicemail extra handig. Je hoeft niet eerst alle binnengekomen berichten te beluisteren. Je selecteert gewoon de voicemails die jou relevant lijken. Dat scheelt je meteen minutenlang bellen naar je voicemail. Zo bespaar je bovendien een stuk van je belbundel, want Visual Voicemail verbruikt data.

Heb je data buiten de EU juist uitgeschakeld?

Anderen kunnen nog wel een bericht achterlaten in je voicemail, maar de berichten worden niet getoond in de Visual Voicemail op je toestel. Dat is extra vervelend, omdat er kosten zijn verbonden buiten de EU als er een voicemail bericht achtergelaten wordt.

Als je wilt dat anderen geen berichten kunnen achterlaten, schakel dan je voicemail helemaal uit door te bellen naar 12339 of SMS 'UIT' naar 1233.  Je voicemail kan je weer aanzetten door te bellen naar 12331 of SMS 'AAN' naar 1233

Als je wilt dat anderen toch berichten kunnen achterlaten en jij ze kunt afluisteren, schakel dan Visual Voicemail uit door te bellen naar 1233 en dan kiezen we voor optie 4. Je krijgt dan gewoon een SMS met het bericht dat je een voicemail hebt. Bel 1233 om je voicemail op de traditionele manier beluisteren.

Toegangscode instellen voordat je vertrekt

In het buitenland heb je een persoonlijke toegangscode nodig om je Visual Voicemail te beluisteren. Deze code is ingesteld vanuit veiligheidsoverwegingen. Bel voordat je op reis gaat naar 1233 om zelf een code in te stellen.